Chili Con Carne
Ingredienser:
150-200 gram bacon
4 løg
2-3 fed hvidløg
Olivenolie
4 strøgne teskefulde stødt chili
500-600 gram oksebov eller almindeligt hakket oksekød
200 gram soltørrede tomater i olie
3 friske røde chilier (gerne habanero :D. Nej, just kidding.)
1 stang hel kanel
4 dåser flåede tomater
vand
2 dåser kidneybønner
75 gram mørk og bitter chololade
salt
peber
sennep
Honning
Hak løg og hvidløg meget fint.
Hæld 4 spiseskefulde olivenolie i en middelvarm gryde og steg bacon sammen med løgene, til løgene er bløde.
Tilsæt chili og rør rundt.
Skær kødet i mindre stykker og hak det i en foodprocessor, hvis det er oksebov.
Bland kødet med løg og krydderier.
Fjern kernerne fra chilierne og blend dem sammen med de soltørrede tomater.
Hæld blandingen ned til kødet. Den hele kanel koges med.
Tilsæt de flåede tomater.
Fyld den ene tomme dåse med vand og tilsæt det. Læg låg på gryden og lad retten simre i halvanden time.
Efter en time tilsættes de drænede kidneybønner.
Umiddelabrt før servering tilsættes chokolden, og når det er smeltet kan der frådes. Smag til med salt og peber.
Webmaster:
Michael Vilhelmsen Sidst opdateret: 20-08-2016 Denne sides adresse: mivi.dk/mivi/opskrifter/index.php |